Panfried sea bass
1 sea bass (medium)
to taste salt and pepper
to taste paprika
5 gm parsley (chopped)
20 ml olive oil
CARA PENYEDIAAN:
Pan-fried Seabass
1. Sea bass hendaklah di ‘fillet’. Hiris sedikit sea bass.
2. Perapkan dengan salt, pepper, paprika dan sedikit olive oil selama 20 minit. Kemudian goreng tohor.
Lyonnaise potato
200 gm potatoes
1 medium onions
2 tbsp olive oil
to taste salt and pepper
Few springs of parsley (garnish only)
CARA PENYEDIAAN
Lyonnaise potato
1. Rebus kentang, buang kulitnya dan hiris (slice ½ cm).
2. Panaskan minyak, sauté bawang (mayang) hingga layu dan masukkan kentang.
3. Perasakan dengan salt dan pepper dan tabur parsley sebagai hiasan.
Butter sauce
½ cups butter
2 tbsp lemon juice
½ tsp garlic powder
CARA PENYEDIAAN
Butter sauce
1. Cairkan butter. Masukkan garlic powder dan lemon juice.
2. Sesuaikan rasa dan kepekatan (dengan white roux).
Chef selected vegetables
1 bunch small Broccoli
1 medium Carrot
1 bunch small Cauliflower
CARA PENYEDIAAN
Chef selected vegetables
1. Broccoli dan cauliflower dipotong floret. Carrot dipotong batonnet.
2. Blanch dan sauté. Perasakan.
No comments:
Post a Comment